ALLE BARN (OG PAPPAER)

LIKER FASTFOOD

 

Som mange andre foreldre spør vi barna flere ganger i uken: 

«Hva vil dere ha til middag i dag?»

De svarer som barn ofte gjør. Og inni oss vet vi jo at vi også har mest lyst på en saftig burger, en sprø pizza eller kanskje en kebab full av sterk saus. Men så sier vi: "Vi kan jo ikke spise gatekjøkkenmat hver dag heller!»

«Hvorfor ikke?» spør de.

Fotograf Marte og matskribent og hobbykokk Per Asbjørn brukte et år på å lage pappas (og barnas) favorittmat hjemme på kjøkkenet. Vi gikk gjennom de klassiske fast-food-vinnerne. Og publiserte forsøkene kontinuerlig i Matmagasinet Nord. Det vi kom frem til, var at det ikke er så vanskelig å lage bedre gatekjøkkenmat enn kjedene. Og du verden så godt det er.

Vi ga ut boken på lille Garmann forlag. Og dro til Sande og besøkte Eivind Platou og Made By Handwerk. Og det ble full klaff. Designerne snekret bokomslaget i fullstørrelse. En egen Pappamat-kiosk med logo i utskåret tre. Det kunne knapt ha passet bedre til den hjemmelagde fast-fooden. (Boken fikk da også både diplom i Grafills Årets bøker og vant Gourmand Cookbook Award for Norge i klassen "Best Foreign Cooking".

De beste tilbakemeldingene er imidlertid de mange pappaene (og mammaene og barna) som stadig forteller at "den der pappamatboka bruker vi mange ganger i uka!"

Da har prosjektet lykkes, syns vi!  

 
ALLE FOTO: MARTE GARMANN