ØKOHØNA KOM FØRST!

 
Jeg er et egg. Et økologisk egg. Det vil si at jeg er verpet av en økologisk høne. Ja, jeg kan avsløre det nå: Det var høna som kom først. Og høna her på den økologiske eggegården har det litt annerledes enn andre verpehøner. Det er ikke lov å ha økologiske høner i bur. De som kalles frittgående høns, bor fortsatt i et litt romsligere bur. Men de økologiske hønene har det enda friere. 

VI heier på de økologiske bøndene. Men for den som ikke vet hvordan den økologiske maten er produsert, er det ikke så åpenbart å velge økologisk melk eller egg. 

Det er alltid best å vite hvorfor grønt er godt.

Etter å ha jobbet med de økologiske bakerne til Godt Brød var det hyggelig å høre at Rema 1000 ville satse stort på økologi. Men det er ikke nok bare med økologiske varer i butikken. Rema 1000-kundene trenger også å lære om hvordan økologisk mat blir produsert, hvorfor det er bra for klima, kropp og samvittighet, og hvordan de kan ta grønnere valg i hverdagen.

Det er vi stolte av å få hjelpe dem med. 

IBY lager bakgrunnsartikler, reportasjer, intervjuer, småfilmer og forbrukerstoff om økologi og dyrevelferd til deres egen hjemmeside og sosiale medier. Men vi bygger også opp en billedbank for Rema 1000s økologiske innhold. 

Og vi er ofte innom en Rema 1000-butikk for å sjekke at de gjør sin del av jobben med å gi folk flere økologiske valg. 

Les mer på Rema 1000s nettsider her:

 
FOTO: MARTE GARMANN